NEXUS – Labs & Offices


Oranjepark | Meesters van Apeldoorn

About NEXUS

  • Total of approximately 9,000 m² 
  • Approximately 2,000 m² per floor 
  • Multi-tenant options 
  • 118 parking spaces 
  • Bicycle parking with adjacent showers
  • Office / lab ratio is 40% - 60% 
  • Central connecting atrium with lounge,  meeting spaces and outside terrace
  • Suitable for Life Science and Health companies, with a maximum of 50% office space 
  • The laboratories have the MLI and MLII classification. 
  • The laboratories are equipped with 6-fold ventilation
  • The climate will meet climate class B 
  • Divisibility per 3.6 m

Oranjepark | Meesters van Apeldoorn

The NEXUS floorplans are simple, but effective. A number of 4 large floors are raised over an efficient car park, presenting a welcoming connecting atrium to employees and visitors. The architecture is open and transparent, with lots of daylight and open spaces. This allows your employees to work in natural daylight, one of the basics of a healthy building.

The atrium is the center of the building; the place where your people can challenge and inspire each other. Everyone will enter the building here, before finding their way to their (IP secured) own private areas. Facilities such as the restaurant, lounge and meeting rooms are situated here as well. Thanks to an enormous amount of plants, the atrium gives you comfort and invites you to stay, have a coffee and meet. Little corners gives the opportunity to have meetups or they will function as a co-working area.

Oranjepark | Meesters van Apeldoorn
Oranjepark | Meesters van Apeldoorn

40% – 60%

The ratio between rentable
floor space for offices
and labs is 40% - 60%

On each floor labs and offices can be created. The technical risers are optimally placed and have extra space for extra equipment. The elevators have a central location which allows limitless number of possible layouts for the labs and offices.

Both the offices and the laboratories can be divided each 3.6 meters. The floorspan of both sides is 16 meters.

The building will be equipped with technical solutions that provide an optimal climate for both offices and laboratories, with minimal use of energy sources. For example, the building uses the Dutch soil to store thermal energy throughout the year. Allowing to harvest heat in the summer and cold in the winter for controlling the building’s temperature.

Want to know more?

Contact our brokers